Corona & ändrad kost

Jag fick frågan från en följare via mitt instagram konto om jag nu i Corona tider skulle ändra min kost.

Varför det, var min första reaktion!

Men om man går runt på ICA eller andra matvarubutiker så kanske man lätt blir påverkad. Vad är det för produkter som tagit slut? jo pasta, ris, havregryn och smaksatta pastasåser. Så såg det ut när jag var och handlade i helgen.

Det kändes som om jag befann mig i en kriszon och alla handlade mat för överlevnad. Jag blev nästan chockad där jag gick med min vagn fylld med färska grönsaker.

Bild från ICA Maxi i Kungsbacka

Alla mina produkter som jag köper och vill ha hemma fanns, där var det ingen som hade hamstrat.

Det som alltid finns hemma hos oss är ägg, majjo, smör i mängder och i frysen finns allt möjligt som lax, torsk, kyckling och kött. Frysta bär från vår egen trädgård.

Karantän 14 dagar

Om vi nu skulle bli sjuka i Corona, så tror jag att vi hade klarat oss bra på det vi har i frysen. Visst hade vi behövt färska grönsaker, mjölk till Vincent och grädde till kaffet, men det är inget man kan hamstra.

Ingen förändring här!

Så Nej, jag kommer inte att ändra min kost under Corona tiden. Fortsätter med den kost som jag anser att jag är skapad för att äta. En ren kost som boostar mitt immunförsvar och stärker min kropp.

Mitt liv kommer fortsätta precis som tidigare. Träna på gymmet, som stärker min kropp. Precis som tidigare gör jag ren maskinerna efter mig och tvättar händerna efteråt. Sunt förnuft helt enkelt!

I min närhet har jag inga äldre eller sjuk som jag behöver ta hänsyn till. Båda våra föräldrar bor 50 mil i från oss, så ingen resa dit i onödan.

Hur resonerar du kring kosten och Corona?

6 kommentarer

 • Carina Helin

  Varför ens tänka på att ändra kost mitt ”i alltihop” (?)
  Vi (jag o make) käkar som du Pernilla och vi har ”bunkrat” med ett par extra förpackningar med lever, ägg samt smör. :). Näringstätt och mättar länge. Samt så tränar vi på som vanligt, det mesta utomhus i skogen.

 • Nisse Hult

  Inget ändrande på kost här inte. Har bunkrat upp nyss med köp 16st burkar Kokosolja Kung Markatta 675ml för kokosolja är en viktig puzzelbit hos oss och bakterie dödande om något. Annars kör jag på med mitt OMAD 23:1 som vanligt. Tränar som vanligt (2-pass) per dag. Skidor på snö ett tag till. Hör nu att Vätternrundan kan vara i fara och det känns trist. Kan bli en sommar utan lopp om de vill sig. Köpt rullskidor som komplement till Cykel & Thorax trainer.

  • Pernilla

   Helt rätt, vi fortsätter som tidigare. Härligt med rullskidor, ja många lopp kommer nog att bli inställda.

  • Emelie Babunovic

   Jag har inte bunkrat något! Jag har alltid detta hemma och fyller på allt eftersom det behövs:
   • 500g kokosolja
   • 500g neutral kokosolja
   • 1 flaska mctolja
   •6st kokosgrädde
   •6st kokosmjölk
   •minst 20 ägg
   •500g smör
   •2 burkar majo
   •4pkt tonfisk i olja
   •3pack makrill i tomatsås

   Det är vårt överlevnadskit som ska hålla oss mätta och vid liv i 14 dagar som dom skriver på försvarsmakten ??
   Allt lchf så klart ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.