Citroner – vad kan de göra med din kropp?

Hej,
Visst är citroner vackra?
Vi har oftast citron hemma, perfekt att ha i maten eller lägga några citronskivor i ett glas vatten. Perfekt törstsläckare!

Men vad mer kan citroner göra för dig? Just detta undrade jag för några veckor sedan. Jag hittade nämligen en artikel om just citroner och varför de var så bra. Citron hjälper kroppen att balansera pH-värdet som i sin tur motverkar sjukdomar. Innehåller även mycket C-vitamin, vilket motverkar förkylningar och stärker immunförsvaret. C-vitaminet i citronen har antiinflammatoriska effekter och förbättrar dessutom upptaget av järn i kroppen, vilket spelar även en viktig roll för immunförsvaret.
Citron hjälper även till att driva ut gifter ur din kropp. Bland annat på grund av att citroner är vätskedrivande, vilket gör att du gör dig av med gifter snabbare än vanligt. Citronsyran stimulerar även leverns avgiftningsprocess.

Citronsaften sägs även kunna trigga levern att producera galla, en syra som behövs för matsmältningsprocessen. Den kan minska antalet toxiner i mag-tarmkanalen. Kan även lindra matsmältningsbesvär som rapningar, gaser och halsbränna. Har man även problem med överväxt candida svamp i kroppen kan citronen hjälpa till att rensa även detta.

Du kan få en renare och finare hy bland annat på grund av citronens utrensande effekt. Man kan även bli av med akne om man har problem med det. C-vitamins alkaliska egenskaper kan eliminera vissa typer av bakterier som orsakar problem hy. Varför visste jag inte detta när jag var tonåring?

När jag läste all information om citronen och dess rensande effekt så tänkte jag varför inte. Om man nu rensar kroppen med hjälp av citronsaft så vore det väldigt enkelt att testa. Vad kan hända med mig? Antingen händer det ingenting eller så renare jag kroppen vilket är bara bra och får i mig lite mer vätska/vatten än vad jag är van vid.

Sagt och gjort, jag handlade ett gäng citroner….. återkommer med ett inlägg hur det har gått.
kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.