Blir Tjejvasan inställd för mig i år?

I fredags var jag hos Martin, min kiropraktor igen för en andra behandling av min höft. Det har blivit mycket bättre sen jag var hos honom för snart 14 dagar sedan men är fortfarande inte okej.

Jag har fortfarande ont inne i höften, som när man ska sova och man ligger på mage, drar upp benet på sidan. Det funkar inte, gör ont då. Upptäckte även efter att jag var hos honom sist att när jag stretchar så ”tappar” jag styrka i baksida lår/rumpa om jag ska försöka förklara känslan.

Snacka om Martin fick en utmaning under min behandling när jag försökte förklara hur jag ”tappar” styrka i benet. Duktig som han är så hittade han ytterligare en rumpmuskel som var lika spänd som insida lår var sist. Nu kommer jag inte ihåg vad den heter men det var inte pirimus utan en annan 🙂

Eftersom jag fortfarande har ont inne i höften efter min andra behandling är Martin rädd för att det kanske är ett bråck eller något. Han vill egentligen inte att jag ska köra Tjejvasan, han vill träffa mig ytterligare en gång för att se hur min kropp reagerat på behandlingen.

Funderar genast på Tjejvasan som ligger väldigt nära i tiden…. hmm hur ska jag göra här?!? Blir jag inte bättre nu i veckan får jag nog hoppa Tjejvasan i år. Anders och jag gjorde ett löptest nu i helgen och  visst det gick jättebra men jag känner att något är i vägen i eller vid min höft, något är det. Känns speciellt när jag lyfter benet 90 grader och efteråt känns det, lite molande.

Min tanke är att kontakta en idrottsläkare idag för att försöka få en tid inom en snar närtid, helst innan tjejvasan om det går så att man kan fatta en beslut. Men hinns inte detta med så får jag lyssna på min kropp, jag får då helt enkelt backa när det gäller Tjejvasan.

Finns fler tillfällen att köra den och man har bara en kropp eller hur?

2 kommentarer

  • World by Tina

    Hoppas du blir bättre så du kan köra, låter ju som du verkligen verkligen vill det. Och ja, Azorerna var minsann ett äventyr, speciellt om man gillar hiking och natur. fantastiskt vackra och orörda öar – långt ifrån massturismen.

  • Linda

    Men ush ,surt med höften!Hoppas att det blir bättre snart.
    Svar: Ja, det behövs verkligen mer medvetenhet bland vuxna, bra att sprida ordet till de vuxna i denna ”världen” samt kunskapen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.