Att lära sig cykla MTB i skogen!

Jaha, då ska man som 42 åring lära sig cykla MTB i skogen!

Då är det dags att lägga till ytterligare en utmaning för år 2019, att klara av att hänga med Anders då han cyklar MTB i skogen. Tidigare har jag lånat en utav hans cyklar men nu har vi köpt mig en helt egen mountainbike, Cannondale Scalpel SE 2.

Så nu är tanken att jag ska lära mig att cykla stig 😯

Det bästa är att jag har en helt egen mekaniker och coach.

Sandsjöbackas Naturområde

Min första riktiga tur på egen cykel blev igår då jag och Anders cyklade iväg medan Vincent var iväg på saxofon spelning. Det hade regnat rätt rejält under natten, men det var förvånansvärt torrt i skogen.

Det blev en tur genom skogen närmast oss här i Lindome, sedan vidare mot Sandsjöbackas Naturområde. Just kring Sandsjöbacka finns det väldigt många olika leder, mot Kungsbacka eller in till Sisjön i Göteborg. Vi körde den gröna leden viket var bitvis svår för mig. Det fanns spångar som var väldigt otäcka att cykla på. Det var rätt mycket sten på vissa ställen.

Då är det bara att kliva av cykeln och gå en bit 🙂

Utmaning

Det jag upptäckte att jag behöver öva på är att lyfta blicken, dvs inte titta precis framför framhjulet. Även att lära mig på att lyfta framhjulet så att man kan ta sig över små hinder. Får helt enkelt hänga med Vincent när han cyklar och hoppar över saker och ting….. hahah

Ser så enkelt ut

När man tittar på  Anders eller Vincent så ser det så himla enkelt ut. Skutt så är man över. Kan säga att så enkelt är det inte. Gjorde ett försök vid en ”platt” sten och höll på att flyga över styret…. Fick nog alldeles för mycket vikt på framhjulet.

Turen vi körde igår var på 11 km, som tog oss ca 64 minuter att köra. Perfekt vardagstur!

Här kommer lite bilder från vår MTB tur i skogen,

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.