Att göra upp en plan tillsammans

Om du har lyssnat på senaste avsnittet av Ketopodden, avsnitt 4 om vardagsutmaningar. Där berättar jag om min utmaning med Vincent och hans petighet med mat. Fick tips av Matilda att ändra taktik!

I avsnitt 4 av Ketopodden berättade jag om mina utmaningar med sonen som inte vill smaka eller testa nya rätter. Han är petigare än petigast…. Matilda berättade hur hon hade gjort med sina barn och fått till en bra förändring något jag verkligen tog till mig. Jag ändrade helt enkelt min taktik!

Så i söndags när jag satt och planerade veckans matsedel bad jag Vincent komma och hjälpa mig. Jag berättade varför jag ville att han skulle hjälpa mig. Berättade även hur jag kände mig när han gnäller på maten eller när han sitter och petar.

Vi bestämde tillsammans att vi skulle i fortsättningen göra middagen tillsammans och även veckomatsedeln.

Nu hoppas jag att han håller det han lovat, annars får vi ta ett nytt samtal/familjemöte eller vad vi nu kan kalla det. Vi snackade även om att bli äldre, att växa upp och att i framtiden ska sig ett eget boende. Då behöver man kunna laga mat, tvätta, städa osv. Förklarade att allt det jag gör är en förberedelse för just detta. Kanske mycket att ta in för en 13-åring men vi hade ett bra snack, jag och Vincent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.