Att enbart springa i sport-BH

För ett tag sedan fick jag en inbjudan via Facebook om att vara med på ett evenemang i Slottskogen den 24 juni, att springa enbart i Sport-BH, dvs utan linne eller tröja.

Det visade sig att det är Globals Sports Bra Squad Day just den 24 juni eller volanglöpning som säger i Sverige 😉

Jag blev väldigt nyfiken på vad detta var för något och var tvungen att läsa lite mer om vad/hur osv. Som Malin Lundskog skriver på sin hemsida, hon som bjöd in mig:

Volanglöpning – äntligen är den perioden här. Igen! Ett statement för kroppspositivism och träningsfeminism och för att njuta lite extra av livet. Volanglöpning är tamejtusan en mänsklig rättighet som bara väntar på att vi ska ta för oss av den!

Vi springer för att våra kroppar är fantastiska! Varje kärlekshandtag, muffinsmage, volang eller spinkigt ben ska hyllas till skyarna eftersom de gör våra kroppar unika. Våra kroppar är grymma som bär oss framåt – löpande! 

Vilken himla bra grej tänkte jag direkt, idag har vi så himla mycket kroppsfixering, speciellt nu med sociala medier där allt ska se perfekt ut och vi blir bedömda utifrån hur många likes vi får….. helt galet!

Självklart hänger jag på!

Tyvärr var jag i Montenegro då själva volanglöpningen skulle ske men jag passade på att springa själv i sport-bh där vi var. Men nästa år ska jag hänga på Malin och gänget som sprang här i Göteborg.

Enda sedan jag fick inbjudan har jag tänkt, ja varför inte. Speciellt nu när det är så himla varmt ute. Det är otroligt skönt att springa utan linne eller tröja. Så nu de senaste gångerna har jag sprungit i enbart Sport-BH både här hemma i Sverige men även i Montenegro.

Man blir otroligt inspirerad när man tittar bland alla bilder som finns i sociala medier under taggen #volanglöpning och #sportsbrasquad

Skulle du våga att springa i enbart Sport-BH och shorts/byxor?

Om ja, kommer du att göra det nu under sommaren?

2 kommentarer

  • malinl

    Du är bara bäst! Håller med dig ju: den sköna känslan av fartvind mot magen. Ser fram emot att ha dig med i löparspåren nästa år. Tillsammans är vi ÄNNU starkare 🙂

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.