Att bestämma sig

Varför började jag med LCHF? Jo, jag var trött på att inga kläder satt bra, kunde inte skylla längre på att jag hade varit gravid…. jag kände mig tjock helt enkelt och vill inte vara det längre!

För snart 6 år sedan lade jag och Anders om kosten, vi började med LCHF. De första 6 månaderna rasade jag i vikt men därefter har det gått långsamt, väldigt svårt att gå ner de sista av mina trivselkilon. Mitt mål har varit från börjat att gå ner till 65 kg, där är jag inte ännu.

Ställde mig på vågen igår och den visade -1 kg så nu har jag 5 kg kvar tills jag når mitt mål. För ungefär 1 månad tillbaka lade jag om kosten mer mot Paleo, dvs jag plockade bort mjölkprodukter för att se om det var det som stoppade viktnedgången. Frukt triggar mitt sockertroll så det håller jag mig ifrån. Eller rättare sagt de frukter som triggar. Mango kan jag äta så det gör jag ibland, även clementiner funkar för mig. Grädden är utbytt till kokosgrädde. Mer avokado, olivolja och nötter.

En av favoriterna hemma nu, recept från LCHF 2.0
Kyckling i kokos och ajvarsåsFörutom viktnedgången så har jag märkt att min mage är ännu lugnare än vad den var tidigare, jag märker mindre PMS. När det gäller PMS så läste jag någonstans att när man har ägglossning och dagarna innan mens så skulle man träna ännu tyngre för att frigöra mer testosteron i kroppen så skulle PMS besvären minska. Tror att det stämmer men eftersom det är första gången jag kört stenhårt under ägglossning och innan mens så kan jag inte säga med 100 % att det funkar. Men inget PMS ännu, hurra!

Sen i somras har jag kört PT vid 5 tillfällen som gjort träningsprogram åt mig som jag kör stenhårt med. Nu har jag kört själv den sista månaden men eftersom jag har många program från henne så blandar jag lite. Just nu fokuserar jag på bålen och triceps eftersom jag ska köra Tjejvasan i februari nästa år. Därefter är fokus på Göteborgsvarvet, 21 km genom Göteborg.

Hur går det med träningsveckan?
måndag – gym
tisdag – löpning ute, blev 5 km på 32 minuter
onsdag – crossgym
torsdag – vila
fredag – löpning
lördag – gym
söndag – vila

Löpning på schemat imorgon medan Anders och Vincent simmar i Kungsbacka.

Följ mig gärna på min resa,
kram kram


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.