4 Basövningar

Ni som följer mig även via Instagram (Pelantz) har kanske upptäckt att jag börjat göra något som jag kallar basövningar.

Basövningar är övningar som bygger på kroppens mest grundläggande rörelser. Rörelserna sker i flera av kroppens leder samtidigt och du använder stora delar av kroppens muskler när du gör de. Grymt bra för att bygga upp styrka och stabilitet.

Eftersom jag inte vill spela in video på gymmet har jag valt att länka till Styrkelabbets Youtub klipp. Där ser du hur övningen ska göras.

Bänkpress – jag gör 12 repetioner, 3 varv

Otroligt populär, tror nog de flesta gör denna övningen på gymmet. Man ligger på rygg på en bänk och lyfter en stång med eller utan vikter. Du pressar stången uppåt, dvs du tränar bröstmusklerna, framsida axlar och triceps.

Länk till hur du jobbar med bänkpress.

Militärpress– jag gör 12 repetioner, 3 varv

Ytterligare en pressövning för överkroppen, du står och pressar en vikt från bröstet och upp på raka armar. Här gäller det att du är stabil i kroppen, dvs spänner bålen men för att skapa stabilitet så spänn hela kroppen. Muskler som du tränar är framsida axlar och triceps.

Länk till hur du gör en militärpress.

Marklyft– jag gör 12 repetioner, 3 varv

Här arbetar du med hela kroppen. Man gör den genom att lyfta en stång från golvet genom att ”räta ut” i höften i en bugande rörelse. Du tränar baksidan med fokus på baksida lår och rumpa.

Länk till hur du gör ett marklyft.

Knäböj – jag gör 12 repetioner, 3 varv

Denna övning borde finnas med i varje träningspass du gör 😉 Du gör övningen genom att från stående, sätta sig ner på huk och resa sig igen. Du tränar framsida lår och till viss del baksida lår och rumpa.

Länk till hur du gör en knäböj.

Anledningen till att jag gör så många är att bygga upp min styrka igen. Jag har en låg vikt och tänker mer på hur jag gör övningen, tekniken är super viktig så att man inte skadar sig. Så här kommer jag att jobba med mig själv i ca 3 veckor och därefter gå ner i antal repetioner och istället öka mina vikter.

Utöver dessa övningar kommer jag att lägga till lite magövningar, chins och min älskade musslan. Målet med träningen är att bygga en stark kropp.

Om du tränar, vad är ditt mål med din träning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.