Lågkolhydratkost

Vad är lågkolhydratkost egentligen för mig?

Det innebär att man drar ner mängden kolhydrater i sin mat, man plockar bort gluten, socker och all stärkelserik mat som bröd, pasta, ris och potatis. Allt hel eller halvfabrikat.

Ät gärna kött, fisk, skaldjur och ägg. Naturligt fett som smör. Nötter och bär. Ovanjordsgrönsaker som kål, sallad, broccoli, sparris, blomkål, aubergine, spenat, svamp, avokado, tomat, gurka, tomat med mera. Mindre mängder rotfrukter som sötpotatis, kålrot, rotselleri, rödbetor med mera.

Den kost vi äter är en blandning av LCHF och Paleo. Försöker att dra ner mängden mjölkprodukter men utesluter den inte. Vi äter rotfrukter men tänker oss för då de innehåller väldigt mycket kolhydrater. Vi unnar oss ett glas rött vin på helgerna.