Zucchinibröd

Ja nu har även jag testat dessa zucchinibröd som alla pratar om. Ja måste erkänna att de var riktigt goda. De smakade inte så mycket ägg som tidigare bröd jag har testat att göra. Så dessa kan jag verkligen rekommendera. Receptet hittade jag utav en annan lchf tjej som lagt ut i ett forum jag är med i, kommer tyvärr inte ihåg vad hon heter.

Zucchini bröd

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1,5 dl finriven zucchini
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1,5 msk kokosnötsmjöl
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 3 msk solrosfrön
  • 1/2 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa samman äggen med elvisp till en luftig smet.
  3. Tillsätt den rivna zucchinin och rör om
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ner detta i äggsmeten.
  5. Blanda sedan samman allt till en jämn smet. Låt svälla/stå en stund, ca 10 min
  6. Dela sedan degen i 4 lika stora bitar, forma och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Tips, fukta händerna innan du formar till de.
  8. Skär sedan 3 snitt på varje baguette
  9. Grädda i ugnen i ca 15-18 min, tills de fått fin färg.
 

 

 

 

 

 

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.