Vilken helg!

Hej,

Vilket väder vi har haft i helgen, sol, sol och åter SOL!!

Har grejat väldigt lite i helgen, klippt ett träd sen har jag bara tagit det lugnt i solstolen.
Just ja…. jag har hunnit att klippa mig, så himla gött. Jag var sjukt långhårig….. men nu är jag åter till det normala igen, korthårig som jag bara älskar att vara. Ha ha ha
Jag passar helt enkelt inte i långt hår därav kort =)
Vilken go dubbelhaka jag fick på kortet….. ja den bjuder jag på. Man ska inte ta kort underifrån eller?

Just ja, jag och Anders var ute och sprang i lördags medan Vincent var hos en kompis. Vi skulle springa hans skogsslinga, Sandsjöbacka. Kan säga att de första 30 min fick vi klättra över nedfallna träd och hoppa över stora vattenpölar – läs gyttja…. Men den blir nog perfekt när det väl har torkat upp i skogen. Den är 1,2 mil lång. Nu sprang vi den på 1 h 37 min. Kan säga att mina vader var ansträngda redan från början efter min dag på gymmet i torsdags. Idag söndag kan jag säga att jag knappt kan gå… ha ha ha helt super stum i vaderna, går som en pingvin säger Vincent, ja ha tack!
Det blir ingen hockey för mig ikväll – måste vila vaderna och stretcha.

 

Kan säga att jag försökte att bli av med stumheten i vaderna med att vara ute och promenera i slottsskogen idag. Perfekt att gå backe upp och backe ner men icke, stumheten är kvar dock inte lika ont. Vincent passade på att äta lunch på Villa Belparc – pannkakor med sylt och grädde. Fast det smakade inte gott sa han…. Vi åt gulaschsoppa med crème fraiche, min är helt klart godare.

Middagen blev korv från Örserum, Hugos chark.  En kollega till mig har köpt korven åt mig och halva jobbet, ha ha ha. Så fort han ska till Tranås så får han handla åt oss alla. Jag köpte  ölkorv och falukorv. Så himla gott. Så idag passade jag på att göra en korvgryta på vad som fanns här hemma. Rotfrukter i ugnen.

Korvgryta
6 st ölkorvar
1 stor bit falukorv
5 st stora champinjoner
krossade tomater
1,5 msk kalvfond
1 msk soja
1/2 burk crème fraiche
2 dl grädde
salt och peppar
en stor klick Philadelphia ost
vitlöksklyfta
Sambal Oelek – spets på en kaffe sked

Skiva korven och champinjonerna och stek den i smör.
Häll över till en kastrull
Häll över krossade tomaterna, kalvfonden, soja, crème fraiche, vitlöksklyftan pressad och grädden.
Låt koka upp, smaka av med salt och peppar.
Låt Philadelphia osten smälta ner
Häll även i lite sambal oelek – ta inte för mycket då blir det väldigt starkt.
Sänk värmen och låt stå och dra sig.

Ugnsgratinerade grönsaker
2 morötter
1 broccoli
1 mellan stor kålrot
1 stor lök

Sätt ugnen på 200 grader
Grovhacka morötterna, löken, broccoli och skär kålroten i pommes bitar.
Häll över lite olja
In i ugnen på 25 min.

Klart att servera!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.