Utmaning att förklara matematik

Alltså ibland ställs man inför utmaningar och den utmaning fick jag ikväll.

Matematik och då snackar vi om korta divisioner, att räkna omkrets, area, gångertabell, korta divisioner med decimaler och allt ska du förklara för en 12-åring som inte räknar som du gjorde när du gick i skolan…..

Jag säger bara en sak, tack för Youtube och matte-filmerna. Alltså så himla bra, jag fick hur bra hjälp som helst och nu förstår Vincent lite mer vilket är jätteskönt!

Rätt skönt själv också när man ser på filmen, förstår förklaringarna och jag kan förklara för Vincent så att han hänger med. Så ikväll satt vi 3 timmar totalt med ett mattehäfte som skulle göras. Vi båda glömde bort tiden. Vi hade hur kul som helst och till slut satt vi bara och skrattade… Vi var helt slut i huvudet, med bara ett tal kvar på häftet så gav vi upp. Vi orkade helt enkelt inte mer.

I natt fick Vincent feber så idag har han varit hemma. Själv har jag suttit hemma på förmiddagen innan mitt kundmöte i Borås på eftermiddagen. Imorgon har jag en heldags kurs inne i Göteborg – Att coacha. Ska bli  spännande att se vad det är för kurs.

Som du kanske har märkt så uppdaterar jag inte bloggen lika frekvent som jag tidigare har gjort. Jag orkar helt enkelt inte, min energi tryter, så jag har medvetet valt bort bloggen för att inte bränna ut mig. Det gäller att ta hand om sig själv och familjen. Min träning är min ventil så den prioriterar jag inte bort men ett enkelt val är att plocka bort bloggen som ändå tar väldigt mycket tid.

Så jag hoppas att ni ändå hänger med och kanske följer mig på Instagram – PELANTZ – för där uppdaterar jag varje dag, om inte annat Stories.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.