Underlättar min vardag

Idag tänkte jag prata om vad jag gör som underlättar min vardag. Förutom att planera så gör jag vissa val som underlättar min vardag.

Jag får ofta frågor från er följare om hur jag hinner med allt, bra kost, träning osv. Så idag tänkte jag berätta lite vad jag gör förutom min planering som jag skrivit tidigare.

Veckomatsedel

Som ni vet sedan tidigare gör jag varje vecka en veckomatsedel, där alla i familjen vet vad vi ska äta varje dag. Jag handlar hem allt och detta gör jag på två sätt. Antingen åker jag ner till vår ICA affär i Kungsbacka eller så beställer jag allt online och hämtar det på måndag efter att jag slutat jobbet.

Handla online

Att beställa via nätet är otroligt smidigt även om jag måste åka förbi och hämta maten själv. Oftast väljer jag en tid då jag eller Anders kan svänga förbi efter våra arbeten. Man får alltid bra råvaror och jag är inte rädd för att få dåliga grönsaker. Har alltid varit nöjd, och skulle det hända så får man ta det då genom ett klagomål.

Städning

För ett tag sedan köpte jag en robot, en robotdammsugare och jag måste säga att jag är sjukt nöjd med den. Jag älskar verkligen INTE att städa och Miss Piggy som hen heter gör ett jättebra jobb. Hen både dammsuger och våttorkar. Nu kanske vi behöver göra en grovstädning där vi tar vissa hörn där hen inte kommer fram och dammtorkar borden. Sjukt nöjd med hen. Det är en Xiaomi Roborock S50 som jag beställde från El-Giganten för dig som känner som mig.

Fönsterputsning

Jag är inte bra på att putsa fönster, så jag har ett företag som kommer hem till mig 6 gånger per år och putsar mina fönster på utsidan. Jag behöver inte ens vara hemma. Så himla skönt att slippa ha ångest över smutsiga fönster. Kostnaden blir inte så dyr eftersom man det finns Rut avdrag.

Gräsmattan

Som ni kanske vet så bor jag i en villa. På sommaren så har vi även en robotgräsklippare eftersom både jag och Anders har gräsallergi. Den köpte vi för ca 5 år sedan och har inte ångrat den. Vår gräsmatta har blivit så mycket finare och all mossa har nästan försvunnit. Grymt bra investering.

Min vardag

Med alla dessa hjälpmedel underlättar min vardag och jag värdesätter min träning och välmående högt. Därför gör jag dessa val och inget jag skäms över. Jag kan med gott samvete träna när jag vill. Hjälpa Vincent med läxorna eller läxförhör utan ha ångest över att det är stökigt hemma.

Utöver alla dessa hjälpmedel så planerar jag väldigt mycket. Har nog med min arbetsroll att göra eller min personlighet. Varje söndag går jag igenom min arbetsvecka, vilka resor under vecka har jag och Anders, hur ser det ut förVincent alla han läxor eller prov och planerar därefter.

Mitt mellannamn skulle kanske vara Pernilla ”ordning och reda” Lantz! hahaha….

Så nu vet ni vad jag gör för att underlätta min vardag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.