Ugnsbakad torsk med grönkål och mozzarella

Idag tänkte jag bjuda på ugnsbakad torsk med grönkål och mozzarella. Det är ett recept från en gammal kokbok som Ulrika Davidsson, Gå ner i vikt med LCHF, har gjort. Original receptet säger lax men jag tyckte att torsk borde passa ännu bättre 🙂

Här hemma äter vi lax väldigt ofta eftersom Vincent älskar lax lika mycket som mig. Torsk gillar han däremot inte men som tur var hade jag en matlåda till honom över. Den som spar han har!

Ugnsbakad torsk med grönkål och mozzarella

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

 • 500 gram Torsk
 • 3 dl Grönkål
 • 1,5 dl Grädde
 • 2 st Fänkål
 • 1 msk Olivolja
 • 4 msk Grön Pesto
 • 300 gram Mozzarella
 • Salt, peppar
 • Tillbehör: Ruccola

Instruktioner
 

 • Sätt ugnen på 200 grader
 • Lägg grönkålen i en kastrull och häll på grädde. Låt koka ihop under 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 • Strimla fänkålen och lägg i en ugnsform. Häll på olivolja, salt och peppar och blanda om.
 • Skär torsken i 4 bitar. Lägg torskbitarna på fänkålen och  bred pesto över filéerna.
 • Skär mozzarellan i skivor och lägg överst. Häll på grönkålssåsen.
 • Gratinera i ca 20 minuter i ugnen.
 • Servera tillsammans med ruccola sallad.

Som tur var blev det en matlåda över till mig som jag kunde ha med mig till jobbet. Det bästa med att vara på kontoret en dag är att man kan äta sin egna matlåda istället för att äta ute. Äter jag ute väljer jag alltid bort pasta, ris eller potatis och ev sås men tyvärr är det inte alla lunchrestauranger som har ett bra salladsbord. Vi har två bra lunchrestauranger där jag jobbar, en salladsbar och en husmanskost.

Hur gör du på jobbet, äter du ute eller tar du med dig matlåda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.