Rostbiff med svampsås och sötpotatis

I somras hittade jag en sötpotatisplanta hos Plantagen som jag köpte och planterade i trädgården.

Snacka om jag blev förvånad när jag drog upp den i helgen, 2 små söta sötpotatisar. Nästa år ska jag testa att köpa de lite tidigare, försöka att få till ett växthus så att de kan bli större än i år.

Men tyvärr fick jag ändå handla ytterligare en till för middagen, hahah mina räckte inte, konstigt va?!?!

2 små söta egenodlade sötpotatisar + en köpt

Till middag blev det Rostbiff från Gödeberg Gårdsbutik här i Lindome, med svampsås. Såå himla gott, varför gör man inte detta oftare?! Rostbiffen tillagade vi i ugnen på 100 grader och tills innetemperaturen blir 60 grader, då är det klart. Enbart salt och peppar kring köttet. Vill du inte ha rostbiff kan du köpa helbit utav kalv eller något annat gott kött som helbit.

Lågtemp kött i ugnen
Till recept
Brunsås
Till recept

Till såsen slängde jag ner lite torkad svamp som svärmor plockade för några år sedan. Byta ut kalvfonden till kantarellfond istället, annars körde jag enl receptet. Mums säger jag bara!

Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.