Wow, vilken fullträff! Rostad blomkål med krämig ostsås och knaperstekt bacon – en magisk smakkombination som verkligen satte guldkant på middagen. Och det bästa? Allt tillagat i min nya airfryer!
Jag måste erkänna att jag har fått en helt ny gnista i köket sedan den här fantastiska apparaten flyttade in. Det är så himla kul att experimentera och testa nya recept igen. Airfryern är verkligen en game changer – läs gärna första inlägg om vart jag köpte min airfryer.
Är du också lite nyfiken på en airfryer? Jag kan varmt rekommendera att skaffa en, den gör verkligen matlagningen både enklare och roligare.
För ännu mer inspiration, kika gärna in på min airfryer-sida där jag har samlat alla mina recept. Där finns något för alla smaker! 😊
Rostad Blomkål med ostsås och bacon
Rostad blomkål med krämig ostsås och knaperstekt bacon – en magisk smakkombination, perfekt tillagad i min nya airfryer!
Börja med ostsåsen, genom att blanda samman allt. Låt koka upp och sänk sedan värmen till 1:an och låt stå och sjuda medan du fixar det andra. Smaka gärna av efter en stund ifall du behöver mer oregano eller salt.
Medan ostsåsen står och sjuder börjar du med bacon.
Lägg bacon i din airfryer, de ska inte nudda varandra utan ligga med lite mellanrum. Kör på 180 grader i ca 8 minuter.
Därefter lägger du de på hushållspapper så att de blir ännu krispigare. Då jag hade två paket fick jag köra 2 omgångar.
När du är klar med baconet, får de ligga och vila medan du rostar din blomkål.
Skölj av blomkålen och ta bort bladen. Därefter delar du den i fyra lika stora delar om det går. Lägger de i din airfryer, sprayar lite olja på blomkålen och sätter igång din airfryer på 200 grader i ca 15 minuter.
När det är ca 5 minuter kvar kan du ha på lite parmesan ost ifall du vill. Blir väldigt gott.
Lägg upp allt i en form eller direkt på tallriken, en bit blomkål, häll över mycket ostsås och lägg dit några baconskivor. Hoppas att det smakar gott!