Rehab-träning för min höft

Ni som följt mig ett tag nu vet att jag fick problem med min höft efter Göteborgs Marathon som jag sprang i höstas. Nu är jag vuxen nog att ta tag i min rehab-träning.

Nu har jag fått nog utav mina problem, har kanske duckat lite för länge. Både jag och min kiropraktor/idrottsmassör är rätt trötta på den nu. Jag har träffat en sjukgymnast som jag fick några övningar av och nu ÄNTLIGEN har jag tagit mig i kragen och börjat min rehab-träning.

Så i måndags började jag att gå igenom alla övningar. Testade alla övningar igen så att jag kommer ihåg de och antal repitioner. Måste säga att vissa var sjukt jobbiga, speciellt en som heter musslan. Man ligger på golvet med gummiband strax ovanför knät och så öppna benen som en mussla, med fötterna ihop. Galet jobbigt men antagligen behövligt.

Men det känns väldigt löjligt men nu har jag lovat att köra detta program tillsammans med mina andra övningar jag gör i gymmet. Jag har tagit bort alla tunga lyft. Enbart låga vikter med många repitioner, fokus på att göra övningen rätt, spänna bålen och tänka på vilken muskelgrupp tränar jag nu. Allt för att det ska bli rätt, bli starkare med alla de små musklerna.

Tänkte även försöka att spela in alla dessa övningar som jag har fått, just för att kunna dela med mig utav de till er som läser bloggen. Finns säker fler än jag som har problem med höften eller någon som helt enkelt vill stärka upp sig själv inifrån. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.