På Grillen – Pyttipanna med Lax

Helgen bjöd på många olika typer av pyttipanna fast på grillen, har du testat?

Så himla gott och enkelt. Perfekt när man har trötta grönsaker hemma och de blir nya på nytt så att säga.

Förra året köpte vi två grillbrickor som man kan lägga grönsaker utan att de trillar ner i grillen eller om man vill grilla fisk. De är i två olika storlekar och är jättebra tycker jag.

Du hackar ner de grönsaker du vill ha i din pyttipanna och lägger allt i en bunke, ringlar över lite olja och örtsalt eller annan god krydda. Sen är det bara att grilla. Till Lax pyttipannan serverade jag en wasabidressing.

Mums säger jag bara!

Grillad Pyttipanna med Lax

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 1 dl Olivolja

Paprika, Zucchini, Sparris, Brysselkål, champinjoner, salladslök, Halloumiost osv

  • 4 st Laxbitar
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Grovhacka alla grönsaker i lagom stora biter och lägg i en bunke

  2. Häll över olivoljan och tillsätt de kryddor du vill krydda med. Jag använde örtsalt och franska örter.

  3. Håll upp på grillen eller i ugnen

  4. Kör du i ugnen sätt ugnen på 200 grader och ca 15 min

  5. Kör du på grillen kör du tills du tycker att de har fått tillräckligt med färg.

  6. Under tiden du grillar grönsakerna grillar du även laxen försiktigt tills den är genom stekt.

Wasabidressing

Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 3 minuter
Portioner 2

Ingredienser

  • 1/2 dl Majonnäs
  • 1 msk Vatten
  • Vitlökspulver
  • lite färskpressad lime/citron jag tog citron, funkade
  • 1 tsk Wasabi

Instruktioner

  1. Blanda samman allt i en skål

  2. Låt stå en stund innan du serverar den till din sallad med varmrökt lax.

Grillbrickor eller grillgaller från ICA

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.