Minisemester i Strömstad

Nu i helgen åkte vi upp till Strömstad för en liten minisemester. Jag hade bokat in oss på Scandic Laholmen som ligger precis vid havet, otroligt vackert!

Jag reser rätt mycket i mitt arbete och oftast bor jag på Scandic och därav är jag Scandicmedlem vilket resulterar i att jag får frinätter att ta ut och just detta gjorde vi under vår minisemester.

Vi lämnade Lindome direkt efter frukost i lördags och körde uppåt. Första stoppet blev hos Sport Shopen i Grebbestad, där vi passade på att handla lite träningskläder eller rättare sagt Anders och Vincent. Själv hittade jag inget som lockade, hittade jag något så fanns det inte min storlek…. surt men sant!

Lunch

Strax efter lunch kom vi fram till Strömstad. Vi lämnade bilen på hotellet och passade på att äta lunch på Park, det är både en restaurang och biograf.

Kolla vilken Caesarsallad jag fick, kan säga att jag orkade inte ens äta upp allt.

Efter lunchen strosade vi runt i Strömstad, tog en kaffe nere vid kajen och Vincent åt en glass. Vi prickade verkligen in en perfekt helg, Strömstad levererade strålande sol!

Middag

På kvällen åt vi en supergod middag på hotellet, kocken bjöd på en kaffekopp med fisksoppa, förrätt åt jag Pilgrimsmusslor medan Anders åt Matjessill, varmrätt tog vi båda dagens fångst och det var Kummel med broccoli, riven pepparrot. Givetvis valde Vincent pannkaka även om jag försökte få han att välja kycklingspett. 🙂

En kaffekopp fisksoppa
En kaffekopp fisksoppa
Pilgrimsmusslor
Pilgrimsmusslor
Kummel med broccoli
Kummel med broccoli

Väl på frukosten upptäckte jag att det fanns en kock som stod och gjorde omelett efter ens beställning. Alltså WOW, precis som när vi var i USA. Både jag och Anders beställde en varsin omelett med lite grönsaker och skinka. Passade även på att plocka lite kallskuret rostbiff, kall- och varmrökt lax, kalkon och en bit brieost. Kan nog säga att det var den godaste Scandic frukost jag någonsin ätit. 5 stjärnor av 5 möjliga säger jag!

Kall- och varmrökt lax, rostbiff, gurka, paprika och tomat
Kall- och varmrökt lax, rostbiff, gurka, paprika och tomat
Omelett, rostbiff, tomat och paprika, givetvis även en kopp kaffe
Omelett, rostbiff, tomat och paprika, givetvis även en kopp kaffe

Sammanfattningsvis så kan jag/vi verkligen rekommendera Strömstad och Scandic Laholmen i Strömstad. Framför allt att vara där på sommaren, vintern blir det nog lite tråkigt, kallt och blåsigt. På sommaren kan man åka båt ut till Kosteröarna, fiska krabba i hamnen och bara mysa på en uteservering med ett glas rött.

Vart åker ni när det gäller minisemester/weekend eller bara för att få en paus i vardagen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.