Lussekatter
Nu i helgen testade jag att baka lussekatter som så många andra. Nja…. inte riktigt bra tyckte jag.
8-10 stycken
4 ekologiska ägg
en klick honung
100 gram rumstempererat smör
1 dl grädde eller mjölk
1 dl mandelmjöl
0, 5 dl pofiber
0,75 dl kokosnötmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 gram saffran
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg saffranet i lite mörk rom eller i 1 msk vatten under 20-30 minuter innan för fin färg på brödet.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda de torra ingredienserna
Vispa ner smöret, grädden och saffranet och till slut de torra ingredienserna.
Låt svälla i ca 10 minuter innan du formar lussekatter. Om degen är för lös blanda ner lite mer kokosnötmjöl!
Pensla med äggvita och tryck eventuellt ner russin i katterna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Funderar på att utveckla receptet lite och ev ha i färskost, få se om jag får till det. Gjorde muffins en gång som var väldigt goda.
Återkommer om det.