Lussekatter

Hej

 

Nu i helgen testade jag att baka lussekatter som så många andra. Nja…. inte riktigt bra tyckte jag.

8-10 stycken
4 ekologiska ägg
en klick honung
100 gram rumstempererat smör
1 dl grädde eller mjölk
1 dl mandelmjöl
0, 5 dl pofiber
0,75 dl kokosnötmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 gram saffran

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg saffranet i lite mörk rom eller i 1 msk vatten under 20-30 minuter innan för fin färg på brödet.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda de torra ingredienserna
Vispa ner smöret, grädden och saffranet och till slut de torra ingredienserna.

Låt svälla i ca 10 minuter innan du formar lussekatter. Om degen är för lös blanda ner lite mer kokosnötmjöl!

Pensla med äggvita och tryck eventuellt ner russin i katterna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Funderar på att utveckla receptet lite och ev ha i färskost, få se om jag får till det. Gjorde muffins en gång som var väldigt goda.

Återkommer om det.

 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.