Lussekatter

Hej

Nu i helgen testade jag att baka lussekatter som så många andra. Nja…. inte riktigt bra tyckte jag.

8-10 stycken
4 ekologiska ägg
en klick honung
100 gram rumstempererat smör
1 dl grädde eller mjölk
1 dl mandelmjöl
0, 5 dl pofiber
0,75 dl kokosnötmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 gram saffran

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg saffranet i lite mörk rom eller i 1 msk vatten under 20-30 minuter innan för fin färg på brödet.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda de torra ingredienserna
Vispa ner smöret, grädden och saffranet och till slut de torra ingredienserna.

Låt svälla i ca 10 minuter innan du formar lussekatter. Om degen är för lös blanda ner lite mer kokosnötmjöl!

Pensla med äggvita och tryck eventuellt ner russin i katterna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Funderar på att utveckla receptet lite och ev ha i färskost, få se om jag får till det. Gjorde muffins en gång som var väldigt goda.

Återkommer om det.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.