Lax med chévre och rödkålssallad

Hej,
idag har jag och Vincent varit hemma, studiedag på skolan. Tyvärr har det regnat nästan hela dagen, så himla tråkigt men men jag fick en hel del gjort här hemma. Sprang mellan jobb datorn och tvättstugan. Gött men nu är allt klart. Pedant som jag är….. Rent o snyggt!
 
Igår fick vi klart allt i vardagsrummet, är så nöjd. Blev super bra tycker jag. Har ändrat lite bland alla ljuslyktor och tavlor som står där. Pedant…. ja ja jag vet mamma!
 
Mitt paket från Fröken Fräken i Sundsvall kom idag, jippi! Under mellandagarna beställde jag en diskbänksset från Cult Design, så snygg. Jag har tittat på den med jämna mellanrum men nu slog jag till, en sen julklapp till mig själv. Snyggt blev det i alla fall. Svårt att ta kort på den men här är den,
 
Cult Design – Diskbänksset
Sen till middag blev det lax igen, jag älskar fisk i alla olika former. Men detta gillar Vincent här hemma, Vincent lax säger han själv.. fast jag hade chévre på våra. Ris till Vincent och rödkålssallad till oss.

Lax med chévre och rödkålssallad

Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

 • 4 lax bitar
 • 300 g rödkål
 • salladsblad
 • 3 msk olivolja
 • 1 msk vit balsamvinäger
 • salt och peppar
 • 1 burk svarta oliver
 • smör
 • 150 g chévre

Instruktioner
 

 • Sätt ugnen på 200 grader
 • Strimla rödkålen tunt och blanda med salladsbladen.
 • Ringla över olivoljan, vit balsamvinäger och rör runt.
 • Smaka av med salt och peppar. Häll i även oliverna.
 • Stek laxen i ugnen i ca 15 minuter eller så gör du det i stekpannan. J
 • ag tycker det är smidigare att tillaga den i ugnen. När laxen sedan är klar smular du över chévre och serverar.
 • Jag hade även i solrosfrön i salladen.

Vi hade även lite grädde runt laxen för att Vincent skulle få sin sås. Grädde blandad med fiskfond, häll över laxen bara innan du sätter in den i ugnen. Men du behöver inte ha det.

 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.