Läsarfråga om motivation

För ett tag sedan fick jag en fråga via bloggens facebook-sida om hur jag höll min motivation uppe. En väldigt bra fråga tyckte jag och kände att just denna fråga förtjänar ett eget inlägg om just motivation.

Nu har jag tränat så pass mycket i några år så får mig är det väldigt enkelt att motivera mig att ta mig till gymmet eller sätta mig på min träningscykel men det har inte alltid varit så. Även jag fick kämpa i början men jag började lite så här.

Planera och berätta

För mig startade det med att jag behövde planera, dvs jag planerad in min träning. Varje tisdag och torsdag var mina dagar. Anders fick fixa middagen och ta hand om Vincent. Jag skulle bara iväg och träna, oavsett vilket väder det var. Antigen körde jag löpträning eller så hade jag ett pass på gymmet. Visst jag stretade emot i början men ju längre tiden gick desto lättare blev det. Men framför allt så märkte jag en skillnad på energi, ju mer jag tränade desto mer energi fick jag.

Att ändra ett mönster

Det handlar om att bryta ett mönster, ett mönster som man på något sätt har satt sig i. Det är jättesvårt i början men desto längre tid som går desto lättare blir det. Jag började som sagt vad med att informera Anders, så att han var med på banan. Sagt men säkert började jag träna, jag berättade alltid för Anders eller kollegorna på jobbet hur träningen gick osv. Ibland kanske jag nämnde för Anders att jag eventuellt inte skulle träna en inplanerad dag blev han nästan sur på mig och frågan varför inte? När jag väl kom hem så var man så himla nöjd att man gick ut och promenerade eller sprang sin tur.

Positiv feedback

Positiv feedback är viktigt tycker jag. Att lägga ut en bild på sociala medier för att få feedback är helt perfekt för ens ego- den bästa motivation är nämligen positiv feedback tycker jag. Så berätta för kollegan/vännen om ditt träningspass. Hur vad det, hur gick det och vad kände du efteråt. Vi mår bra av positiv feedback och din inställning till din träning kommer att ändras med tiden.

Sammanfattning

Idag är en bra motivation att jag mår bättre av att träna. Om jag inte tränar märker jag en skillnad på min kropp, jag känner av min höft och rygg mycket mer. Får helt enkelt ondare. Nu har jag i och för sig precis haft ryggskott men mitt slutmål med just träning av rumpa/ben är att stärka upp och lära om min bäcken så att jag i framtiden inte ska få ont i huvudtaget.

Foto: Jessica Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.