Längdskidor vid Stångtjärn, Falun

Denna säsong har jag inte åkt mycket längdskidor om jag jämför med tidigare år. Men igår startade jag och Anders dagen med att köra längdskidor vid Stångtjärn här i Falun.

Jag har noll teknik när det gäller längdskidor men tycker ändå att det är så himla härligt att swicha genom skogen. Jag tar det lugnt och njuter av min omgivning. Vi parkerade precis vid infarten till Stångtjärn. Alltså inte vid Stångtjärnsstugan.

Det finns en spår som är ca 8 km, gult spår som är helt okej att köra. Det är alldeles lagom med uppförsbackar och nerförsbackar på just den slingan. Kanske borde testa fler spår där men tycker att denna är alldeles lagom för mig.

Anders är så mycket starkare på längdskidor så han drog ifrån mig direkt, men han trillade också i två nedförsbackar. Själv stod jag på benen hela tiden utan att vurpa.

Spåren precis vid Stångtjärnsstugan var riktigt dåliga, obefintliga kan man nog säga. Grus och kottar i spåret. Halt och isigt men det gick bra om man bara tog det lugnt. Det blev två varv vid Stångtjärnsstugan innan vi åkte tillbaka mot bilen.

Vi var inte ute mer än 60 minuter, så totalt fick vi ihop 10 km. Skönt! Får se ifall vi hinner åka något mer innan vi åker hem mot Göteborg igen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.