Kycklinggulasch – mums!

Hej,

idag har jag gjort middag efter recept från Åse, 56kilo.se henne Kycklinggulasch. Den blev super god tyckte både jag och Anders. Vincent tyckte kycklingen var okej men inte wow…. hmm ja ja han åt kycklingen med lite ris. Sen drog han iväg på cykel till en kompis. Måste nästan erkänna lite att det är sååå skönt att han rör sig fritt runt omkring bland ungarna nu. Kan gå iväg själv till en kompis och sen vet han vilken tid han ska vara hemma. Klockan som han fick från mormor har han med sig, börjar att lära sig klockan så han kommer i rätt tid. Gött!!

Imorgon blir en tuff dag för Vincent, först simskola sen iväg på Judo så Anders och Vincent är inte hemma förrän kl 18:45 typ… så då får jag lite egentid…. ja och vad göra jag då?!?! Jo städar….. hur kul som helst INTE men någon måste ju göra det.

Sen på lördag är det KSK dagen, det är vi föräldrar som spelar mot varandra uppdelade i de olika lagen/team – jag kommer att spela med/för team -06.

Kycklinggulasch
4 personer

600 gram kycklingfiléer
2 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
1 tsk kummin
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
1/2 dl tomatpuré
2 msk paprikapulver
salt, peppar
persilja

Hacka lök och vitlök
Hacka paprikorna
Bryn lök, vitlök och paprikorna i smör. Häll över kummin. Rör runt och lägg över i en kastrull/gryta.
Skär ner kycklingen i mindre bitar, bryn i smör och krydda med paprikapulver.
Lägg över kycklingen i grytan och tillsätt vatten, hönsbuljong och tomatpuré. Låt puttra i ca 5 minuter och tillsätt sedan grädden. Låt sjuda tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.

Servera med blomkålsris och en klick gräddfil eller crème fraiche.

Ha en trevlig kväll!
kram

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.