Köttfärsgratäng på lamm

Oj oj oj,

Igår gjorde vi köttgratäng på lamm. Blev förvånansvärt gott. Gick även toppen att värma på den idag när jag var på jobbet.

Lammfärsgratäng

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 gul lök
  • smör
  • 500 g lammfärs
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 3 dl riven ost
  • 2 dl majonnäs
  • sallad
  • salt o peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär auberginen i skivor och lägg de på en bricka. Strö över salt och låt stå i 20-30 min, medan du gör lammfärsen.
  3. Hacka löken och fräs den i smör, tillsätt lammfärsen.
  4. Tillsätt sedan tomatpuré och smaka av med salt o peppar.
  5. Skölj auberginerna  i kallt vatten o torka de med hushållspapper. Stek de lätt i smör tills de mjuknar.
  6. Lägg de sedan i botten på en ugnssäker form. Fördela sedan lammfärsen på auberginen.
  7. Blanda riven ost och majonnäs och lägg den ovanpå färsen.
  8. Låt stå i ugnen i ca 15-20 minuter.
  9. Servera med en grönsallad.

 

Ha en trevlig kväll!

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.