Oj oj oj,
Igår gjorde vi köttgratäng på lamm. Blev förvånansvärt gott. Gick även toppen att värma på den idag när jag var på jobbet.
Lammfärsgratäng
Portioner 4
Ingredienser
- 1 aubergine
- 1 gul lök
- smör
- 500 g lammfärs
- 1/2 dl tomatpuré
- 3 dl riven ost
- 2 dl majonnäs
- sallad
- salt o peppar
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Skär auberginen i skivor och lägg de på en bricka. Strö över salt och låt stå i 20-30 min, medan du gör lammfärsen.
-
Hacka löken och fräs den i smör, tillsätt lammfärsen.
-
Tillsätt sedan tomatpuré och smaka av med salt o peppar.
-
Skölj auberginerna i kallt vatten o torka de med hushållspapper. Stek de lätt i smör tills de mjuknar.
-
Lägg de sedan i botten på en ugnssäker form. Fördela sedan lammfärsen på auberginen.
-
Blanda riven ost och majonnäs och lägg den ovanpå färsen.
-
Låt stå i ugnen i ca 15-20 minuter.
-
Servera med en grönsallad.
Ha en trevlig kväll!