
Köttbullar i Airfryer
Jag vet, jag vet – varför har jag inte testat detta tidigare?! Jag älskar att laga mat på ett smidigt sätt, och ändå har jag dragit ut på att prova att göra köttbullar i airfryer. Men nu har det äntligen hänt – och wow, vilken skillnad!
För det första: det är busenkelt. Ingen stekpanna, inget os, inget stänk över hela spisen. Bara att rulla köttbullarna, lägga dem i korgen och låta airfryern göra jobbet. På knappt 10 minuter har du perfekta, saftiga köttbullar med en härligt krispig yta. Och det bästa? De behåller sin form och blir jämnt tillagade utan att man behöver stå och passa dem hela tiden.
För det andra: smaken! Jag blev faktiskt förvånad över hur saftiga de blev. Eftersom köttbullarna tillagas med cirkulerande varmluft istället för att stekas i smör eller olja, får de en riktigt fin stekyta utan att bli flottiga. Dessutom känns de lättare och mer smakrika, eftersom de behåller all sin saftighet.
Så om du, precis som jag, har tvekat på att testa – gör det nu! Det här är ett riktigt game changer för köttbullsälskare. Jag kommer definitivt att laga mina köttbullar i airfryer framöver, och jag ser redan fram emot att experimentera med olika kryddningar och smaksättningar.
Har du testat? Dela gärna dina bästa tips med mig!

Köttbullar i Airfryer
Utrustning
- Airfryer
- Sked
- Bunke
Ingredients
- 600-1000 gram Nötfärs
- Salt, peppar tips – rikligt med krydda
Instructions
- Lägg ner nötfärsen i en bunke och krydda med önskad smaksättning. Jag valde första gången att endast ha salt och peppar. Kryddade lite mer än vanligt.
- Forma runda köttbullar med hjälp av en sked och lägg ner i din airfryer.
- När behållaren är fylld sprayar du lite lätt med olivolja över allt och ställer in den i Airfryern.
- 190 grader i ca 10 minuter beroende på storlek. Skaka om efter ungefär halva tiden och kolla hur de ser ut.
- Till köttbullarna serverar du en krämig brunsås, råkostsallad, stekt lök och potatis om så önskas.



