Hur har du det med din hållning?

Hej,
Idag tänkte jag skriva lite om hållning. Hur står/går vi egentligen? Ibland ser man människor som nästan ser ut att jaga sitt huvud, dvs att de går framåtlutade eller de lutar sig tillbaka i sin gång så det ser ut som om de kommer att ramla bakåt. Ser jag på mig själv i spegeln så trycker jag inte in bröstet som jag gjorde för över ett år sedan. Armarna hänger på sidan av min kropp.

För över ett år sedan började jag att gå med PT, Sofie på Lindome Gym och Hälsa. Då såg jag ut som en apa när jag stod. Armarna hände på framsidan lår, kutade med ryggen, raka ben och skjuter fram mitt bäcken. Kanske kan säga att jag stod som en anka….. haha

 

Har vi inte en bra hållning kommer många problem och skador på sikt. Jag hörde från en sjukgymnast, att vi är hopdragna på baksidan och slapp på framsidan av kroppen. Vi blir som en säck potatis, hopsjunkna, Gam-nacke. Vi får ont i axlar, rygg och nacke. Kroppshållningen är viktigare än vad du tror.

Tänk på dagen ungdomar som idag sitter med sina mobiltelefoner. Hur kommer de att se ut om några år? Gam-nacke delux….

Nu ställer du dig säkert frågan om hur får man då bra eller bättre kroppshållning?
Börja med att ställa dig upp, axelbrett.
Fötterna ska peka framåt.
Ryggen ska vara rak och sträckt, spänn magen så att du inte svankar.
För bak axlarna genom att trycka nedåt och inåt med skuldrorna och skjut fram bröstet.
Ha rak nacke och håll blicken rakt fram.

Hur känns det? Skönt?

Jag jobbar hela tiden med hållningen, för ett år sedan såg det hemskt ut och idag ser det mycket bättre ut men det kan bli bättre. Oftast tycker jag att när man står stolt, dvs ut med bröstet, bak med axlarna så ser det ut som om jag bröstar upp mig. Känns så fel och konstigt men skam den som ger sig, jag ska få till min hållning.

Det som jag märker med min rygg är att jag inte längre har lika ont, har fått bättre rörlighet i axlarna för att jag har tränat och stärkt upp mig själv. Tidigare tränade jag inte på rätt sätt vilket gjorde att jag ibland fick mer ont i kroppen.

Mitt tips till dig är att våga vara stolt och vacker, sträck på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.