Full fart framåt

Hej,
Nu i veckan har jag haft det fullt upp på jobbet. Kört till Växjö fram och tillbaka över dagen och nu torsdag och fredag är jag på internutbildning. Full fart framåt! Men när det är mycket på jobbet kan det vara skönt att Anders även kan laga maten, lyx att bara komma hem till dukat bord. Middagen är serverad!
Eftersom middagen var redan klar hann vi båda även träna innan Vincent skulle gå och lägga sig. Blev ett snabbt benpass, benböj, utfall med 10 kg vikter i händerna och marklyft, även mage och rygg fick sig en omgång. Perfekt att ha med sig Anders, så man kan peppa varandra och ha koll så att man inte göra någon övning fel.

Smaklig måltid

Ni som undrar nu vad vi åt till middag som Anders fixade var stekt lax med zucchinipasta och en ostsås. Den var lite stark men är man som jag lite känslig mot för starkt så kan man minska ner på sambal oelek. Anders tog en rågad sked….. hot hot….

Stekt lax med ostsås och Zucchinipasta
2 portioner

2 zucchini
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1/2 citron – saften
1/2 dl grädde
100 gram Philadelphia ost
1 dl babyspenat – färsk
salt, peppar
Tamarisoja – en skvätt
olivolja – en skvätt
200 gram laxfile

Skala zucchinin med potatisskalare till långa strimlor.
Sluta när du kommer in till kärnan.
Finhacka vitlöken och schalottenlöken, fräs tillsammans med olivolja och sambal oelek.
Pressa ner citronen och rör runt, salt och peppar.
Tillsätt nu grädden och färskosten, rör runt. Stäng av plattan men låt kastrullen stå kvar tills osten smält.
Under tiden kokar du upp lättsaltat vatten, lägger ner zucchinipastan i ca 20 – 30 sekunder. Häll av och låt rinna av.
Stek laxen i smör med lite salt och peppar.
Klart att servera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.