
Fisksoppa med lax och torsk
Igår gjorde jag ytterligare ett gammalt recept som jag haft på bloggen sedan 2014 och wow måste jag nog säga. Den var riktigt god, så nu har jag tagit nya bilder och uppdaterat receptet på fisksoppa med lax och torsk. Mums, ni måste bara prova den!
Nu när hösten knackar på dörren vad passar inte bättre med soppor eller grytor. Det hör hösten till tycker jag nog. Igår gjorde jag en jättegod fisksoppa som jag tidigare haft på bloggen fast i lite annan tappning. Denna gången mixade jag den slät med en stavmixer, ökade på med morötter och fiskfond. Mums säger jag bara, fisksoppan blev jättegod. Till fisksoppan serverade jag en klick aioli som jag hade kvar från helgens kräftskiva.
Ifall du vill ha en tjockare fisksoppa, så att den blir mer matig har du inte så mycket vatten i eller tvärsom du vill att den ska bli tunnare ökar du vattenmängden. Jag har valt att ha den lite tjockare eftersom jag tycker att det är godare och den blir mer matig.
Både jag och min man Anders tyckte den blev supergod, så denna lägger jag på listan över favoriter 🙂
Hoppas ni kommer att gilla den!

Fisksoppa med lax och torsk
Equipment
- Kastrull
Ingredienser
- 200 gram Lax
- 200 gram Torsk
- 3 st Morötter
- 1 st Vitlöksklyfta
- 4 dl Vatten
- 1 st Palsternacka
- 1 st Gul lök
- 200 gram Rotselleri
- 2-3 msk Fiskfond
- 3 dl Grädde
- Salt, peppar
- Smör att steka i eller olivolja
Instruktioner
- Börja med att skala och hacka löken tillsammans med vitlöken.
- Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar.
- Ta fram en stor kastrull så att du kan fräsa löken och vitlöken en stund själv innan du häller ner resten av rotfrukterna.
- Nu tillsätter du vatten, börja med det som står i receptet så kan du spä mer på slutet. Samt tillsätt fiskfonden.
- Låt koka upp och sänk sedan värmen så att det får stå och små puttra tills rotfrukterna blivit mjuka.
- Under tiden rotfrukterna små puttrar grovhackar du fisken i lagom stora bitar.
- Ta av kastrullen och ta fram din stavmixer, nu mixar du din soppa slät.
- Rör runt och tillsätt salt och peppar efter tycke och smak.
- Nu häller du ner dina hackade fiskbitar och rör runt så att alla bitar hamnar i soppan och under ytan. Försök att inte röra mer.
- Sänk värmen till 2:an och lägg på ett lock. Låt små puttra i några minuter tills fisken är genomkokt. Nu kan du även fylla på med mer vatten ifall du önskar det.

2 kommentarer
Kattazz
Denna soppa måste testas, ser väldigt god ut ??
Pernilla
Kan meddela att det var den 🙂 Berätta gärna sedan vad du tyckte.
Ha en fin kväll
//Pernilla