En dag hos Romme Alpin!

Igår hade vi bokat en date med Anders bror, Tomas att vi skulle åka slalom en dag hos Romme Alpin. Vi kunde inte få en bättre dag, strålande sol, -6 grader ute och perfekt pistade slalombackar.

De öppnar redan kl 09:00 men vi var inte i backen förrän kl 10 eftersom Vincent var lite trött…. tonåringar säger jag bara! Eftersom det är corona, så behöver man boka sin plats i backen och det gör man genom att boka och betala sitt liftkort via deras hemsida. Det finns nämligen x-antal platser per dag.

Romme Alpin ligger strax utanför Borlänge och när vi bodde i Falun så åkte man slalom där ibland. Fast nu är det så mycket mer utbyggt än när vi bodde här. De har idag 33 nedfarter och 13 liftar, bland annat 5 sittliftar som går upp på toppen. Helt perfekt!

Nu när vi var där var det inte så väldigt mycket folk. Vi fick manchester åk i början innan det blev uppkört. Så himla nice med manchester! Det var väldigt mycket folk i de gröna och blåa backarna medan de röda och svarta där vi flyger fram var det lugnt.

Precis när vi skulle åka hem tappade vi bort Vincent men tillslut hittade vi honom så att vi kunde åka hem till Falun. Han hade dragit iväg på eget äventyr och sen hittade han inte oss…. fast vi sa att vi skulle åka till bilen. Kidz…

Vi alla var supernöjda över dagen så det blir en tur till hit på torsdag. Då kommer även en kompis till Vincent upp med sina föräldrar för att vara där över helgen.

Här kommer lite bilder från Romme Alpin,

Anders, Tomas (Anders bror) och Vincent
Bästa toa-selfie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.