Citronrensning – hur gick det?

Hej,
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så blev jag nyfiken på vad citroner kan göra med kroppen.
Citron har en rensande effekt på kroppen och jag ville testa vad som hände med mig om jag drack citronvatten under en längre period.

Jag bestämde mig för att köra 7 dagar, skulle starta dagen med att pressa en citron, ta dess saft och hälla i en glasflaska med en liter vatten. Vad hände?
Första glaset skulle jag dricka på fastande mage, dvs innan jag åt någon frukost. Detta för att stimulera matsmältningsprocessen. Citron hjälper nämligen till med det.
Resten av vattnet drack jag under hela dagen. Otroligt fräscht att ha med sig en glasflaska med citronvatten till jobbet. När jag väl hade druckit upp citronvattnet fyllde jag på flaskan med vanligt vatten.

Under den här veckan drack jag betydligt mer vatten än jag brukar men det är nog bara bra. Tror att jag dricker för lite ibland. Men vad hände med kroppen, vad märkte jag? Första dagen hände inget mer än att jag sprang på toa väldigt mycket. Dag 2 och dag 3 tyckte jag att jag luktade lite illa, jag luktade mer svett. Men dag 4 och 5 så märkte jag skillnad när jag gjorde nr 2. Där kändes det som om jag rensade kroppen….. ska inte gå in närmare på det. Hahah  kanske jag har problem med candida överväxt bland tarmarna?! Dag 6 och 7 kände jag mig väldigt pigg och alert.

Kommer jag göra det här igen?
Ja, varför inte. Jag kände mig mig piggare. Jag äter redan bra kost, varför inte hjälpa kroppen ytterligare med att stärka upp immunförsvaret, skapa balans och hjälpa matsmältningsprocessen.

Här kan du läsa om mitt inlägg om citronens egenskaper.
kram kram

Min citronpress från IKEA
Citronvatten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.