Alkohol och Keto

Jag ser väldigt många frågor på nätet om just alkohol och ketos. Hur fort kommer jag in i ketos igen efter att jag har haft en blöt utekväll osv.

Så fort jag dricker alkohol sjunker min ketos, jag kanske inte nollar min ketos men jag sjunker väldigt lågt ner och frågan är om det är värt det?

När jag dricker alkohol triggas jag av sockret som kanske gör att jag gör val, som jag egentligen inte vill göra. Därför har jag mer och mer valt att inte dricka alkohol. Förutom triggers så sover jag så himla dåligt med alkohol i kroppen. Sover oroligt, vaknar sjukt många gånger och svettas.

Är det värt det?

Nej, det är det nog inte värt. Jag vill vara pigg på helgen så att jag kan träna, cykla MTB och njuta av helgen. Jag vill inte vakna trött, sliten och seg.

Visst kan jag unna mig ett glas vin någon gång ibland men inte varje kväll eller helg. Är vi bortbjudna på middag, så kör jag mer än gärna så kan Anders ta ett glas vin till maten. Vatten går bra för mig 😉

Det som händer i min kropp är att mitt blodsocker stiger, från låga 4 mmol/l till höga 5 mmol/l. Ingen fara i sig men inget jag vill ha varje helg. Vad gäller blodketonerna så är det lite olika, ibland sjunker de och inbland inte. Det jag har reflekterar över är att äter jag innan jag dricker vinet, enbart ett glas då, så tacklar min kropp det bättre än om jag fortsätter att dricka och inte äter något till vinet.

Hur resonerar du kring alkohol och äta ketogen kost?

4 kommentarer

 • Anna

  Hej! Har inte druckit alkohol på 8 år, gör det av hälsoskäl och vill ha möjligheten att träna på nyårsdagen… sen vill jag kunna hämta lämna barn.

  • Pernilla

   Hej Anna, tack för att du delar med dig. Hämta, lämna barn känns som en bra anledning och att träna på Nyårsdagen ?

 • Nisse Hult

  Noll alkohol gäller i mitt 23:1 OMAD liv punkt. Varför förstöra den enda kropp och hälsa du har?
  Nu väntar ett pass på min ThoraxTrainer (stakmaskin) innan dagens (enda) måltid
  http://thoraxtrainer.com/
  Superbra investering denna maskin, värt var enda krona.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.