Biffar med riven halloumi

Under min helg i Tällberg gjorde jag och Linda biffar med riven halloumi en kväll. Trodde inte att det skulle bli så himla populärt, men jag har fått pm både via Instagram och bloggen, så här kommer receptet.

När jag var och handlade inför vår helg i Tällberg köpte jag lite av varje, man kan alltid trolla tänkte jag. Sagt och gjort, precis så gjorde vi i fredags, vi trollade lite och vips så hade vi ett par supergoda biffar.

Vi rev ner ett paket halloumiost i en bunke tillsammans med 500 gram nötfärs, blandade samman och tillsatte salt och peppar. Formade till 5 st stora biffar som vi sedan stekte i rikligt med smör. Till detta serverade vi ugnsbakade grönsaker så som brysselkål, paprika, zucchini, aubergine och lök.

MUMS säger jag bara!

Biffar med riven Halloumi

Pernilla Lantz
När du önskar lite ny inspiration till den tråkiga biffen, riv ner halloumi så blir det genast mycket roligare.
5 from 1 vote
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Sverige
Portioner 2
Kalorier 1 kcal

Equipment

  • Rivjärn
  • Stekpanna

Ingredienser
  

  • 500 gram Nötfärs
  • 1 paket Halloumi ost
  • salt, peppar
  • smör att steka i

Instruktioner
 

  • Börja med att riva ner halloumi osten i en bunke och därefter tillsätter du nötfärsen.
  • Blanda tillsammans med salt och peppar så att den rivna osten blandas väl med nötfärsen.
  • Forma till 5-8 st biffar i lagom storlek, vi gjorde stora så det blev bara 5 st totalt
  • Stek sedan på lagom värme i rikligt med smör
  • Gör du de tjockare så kan du steka tills de får en fin yta och sedan lägga in i ugnen på eftervärme så att de blir genomstekta.
Keyword Kött

2 kommentarer

Lämna ett svar till Johanna Ekman Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.