Kycklingsoppa Crock-Pot Express

Tänk att det kan vara så gott att göra mat i Crock-Pot Express, denna gång gjorde jag kycklingsoppa.

Det bästa middagen hittills sa sonen och tog ytterligare en portion. BÄSTA BETYGET!!

Hahaha underbart när barnen äter och tar om, verkligen rensar tallriken, då har man lyckats. Kan nästan hålla med Vincent, den blev väldigt god. Denna gång gjorde jag middagen lite på frihand, så krydda ordentligt då jag inte vet exakt hur mycket jag tog av allt.

Den blev väldigt barnvänlig, dvs mild i smaken. Vill man kan man bara krydda mer, kanske ha i lite chili för att få lite hetta. Kanske riva ner kålrot eller någon annan rotfrukt för att få den lite mer matig.

Kycklingsoppa Crock-Pot Express

Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 600 gram Kycklingfilé
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 250 gram Champinjoner
  • 2 dl Grädde – ungefär
  • Salt, peppar
  • 1 dl Kycklingfond – ungefär
  • 3 msk Timjan
  • 1 paket Bacon
  • 3 st Lagerblad

Instruktioner
 

  • Grovhacka allt och lägg ner i din Crock-Pot Express
  • Avsluta med vätskan och sätt på locket.
  • Glöm ej att stänga ventilen.
  • Sätt på din Crock-Pot Express, på meat/stew och knappa in tiden 20 minuter
  • När den väl är klar, låt den stå och dra sig ca 15 minuter.
  • Servera som soppa eller riv lite blomkålsris och servera till.
    Vincent åt vanligt ris till sin portion.
Keyword Crock-Pot Express

4 kommentarer

  • Lena Lehrgrafven

    Jag har ingen Crock Pot Express utan en enklare variant av Slow Crocker färför undrar jag hur lång tid jag ska ha på low alt high?

    • Pernilla

      Hej Lena, jag hade testat 1 h på hög eller 2 h på låg. När det är ca 10-15 minuterna häll i grädde. Berätta gärna hur det blev så att jag kan komplettera och att fler vet. Lycka till!

  • Pia

    Hejsan
    Jag är helt ny ägare av en CPE och undrar om det inte ska vara mer vätska i denna kycklingsoppa för fyra personer?

    • Pernilla

      Hej Pia, va roligt att du har hittat till mig och att du har investerat i en CPE. Kul!
      Det blir rätt mycket vätska genom kycklingen och baconet mm men tycker du att det är lite så spä i efterhand om inte annat och låt den stå på eftervärme en längre stund efter att trycket släppt.
      Lycka till med din nya CPE!
      //Pernilla

Lämna ett svar till Pernilla Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.