LCHF-Events i Säffle 2018

I söndags kom jag hem efter en långhelg i Säffle, där jag var med på LCHF-Events och lyssnade på bra föreläsare. Tänk att man får så himla bra energi och inspiration efter ett sådant event.

Precis som förra året delade jag stuga med Annika Rane (som jobbar åt Diet Doctor), Lena Winther, Lena Winroth och Marie Norder Aspholm. Även Fredrik Olsson dök upp och hade ingenstans att bo, givetvis är vi snälla så han fick ta soffan 🙂

Och precis som förra året delade vi upp dagarna gällande middagen, dvs att vi tar en kväll var. Så himla roligt och skönt att behöva tänka på middag bara en kväll.

Invigning

På torsdagen så åkte jag upp efter lunch tillsammans med Tina Haldorsson som driver bloggen Colorful Health. Supertrevligt att köra tillsammans upp till Säffle, prata om det vi brinner för båda två nämligen kost och hälsa. Körtiden bara flög förbi och poff så var vi i Säffle. In på ICA och handla det jag behövde eftersom det var jag som skulle bjuda på mat första kvällen.

Gissa vad det blev?

Laxpaket till grillen

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 4 st Laxbitar
  • 1 ask Körsbärstomater
  • 2 paket Sparris
  • 1 st Citron
  • 2 paket Fetaost
  • 1 knippe Salladslök
  • 1 burk Svarta kärnfria oliver
  • 50 gram Smör
  • Örtsalt, dill
  • 70 gram Spenat till serveringen

Instruktioner
 

  • Börja med att riva av lika stora ark grillfolie och forma till stora båtar.
  • Dela upp laxbitarna i mindre bitar och lägg i varje båt.
  • Sen delar du upp sparrisen i mindre bitar och lägger lika mycket i varje båt
  • Dela fetaosten i två bitar per fetaost och därefter smular du en halva i varje båt över laxen och sparrisen.
  • Strössla sedan över dill och pressa citron över detta.
  • Därefter hackar du salladslöken och delar tomaterna i mindre bitar och fördelar jämnt i varje båt.
  • Avsluta med att lägg ca 15 gram smör i varje båt och därefter försluter du båten.
  • Lägg på grillen och låt de stå där i ca 10-15 minuter innan du lyfter av de försiktigt. 
  • Öppna de försiktigt så att du inte bränner dig, för att se så de är klara.
  • Servera en romsås till samt lägg ner en näve spenat i båten innan du äter.
  • Smaklig måltid!
Lax med aubergineröra och mjölkfri romsås

Mjölkfri Romsås

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid Tillbehör
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 3 dl Majonnäs
  • 1/2 burk Rom
  • dill, salt, peppar, citronsaft

Instruktioner
 

  • Blanda samman allt och låt stå för att dra sig en stund.
Laxpaket vid grillen
Laxpaket – Mums säger jag bara!

Föreläsning första dagen

Först ut var Jan Hammarsten som pratade kring livsstils- och dietförändringar som kan minska risken för cancer. Marie Norder Aspholm pratade kring mat med funktionsmediciska glasögon, LCHF och Paleo. Martina Johansson pratade kring att leva ketogent – hur och varför. Innan lunch pratade Kristina Skogberg om övervikt ur ett ungdomsperspektiv.

Efter lunchen gick Kostdoktorn upp på scen, Andreas Eenfeldt och pratade kring historien kring Diet Doctor och sist ut pratade Fredrik Nyström om Fler trick än bara en kopp kaffe för att hålla metabolismen uppe och vikten nere. Första dagen höll verkligen en högnivå, superintressant!

På kvällen var det dags för att Marie att bjuda på middag, Pulled Pork med ugnsgrillade grönsaker, picklad rödlök och örtmajonnäs. Alltså wow, så gott!

Pulled Pork

Föreläsning andra dagen

Först ut på lördagen var My Westerdahl ”LCHFingenjören” och hon pratade om sockerberoende, hur man hanterar det. Tina Brus berättade om sin dag som diabetessköterska på hennes mottagning. Ann Fernholm, även hon pratade kring cancer – varför drabbas allt fler i fetmans fotspår. Efter lunch stod Lousie Hafdell om att unna sig hälsa. Sist ut var en föreläsning med mycket skratt, Benny Ottosson – Feel Good och Have Fun! Även denna dagen höll högnivå, alla föreläsare är grymma!

Sista kvällen var det dags för Lena och Lena att fixa middagen. Precis som förra året bjöds det på kycklingknyten med en stor sallad med fetaost och oliver. Mums!

Kycklingsknyten

Sammanfattning

Om jag ska sammanfatta helgen så har jag nog bara ett ord, inspirerande. Alltså vilken energi och inspiration man får efter en helg som denna. Om jag ska jämföra  med tidigare events i Säffle så tycker jag verkligen nu att de har höjt sig ytterligare en nivå. Känns som om man börjar bredda sig lite, man plockar in mer helhetstänk, man blandar livsberättelser med forskning osv.

Dröm föreläsaren vore Anders Hansen, som skrivit boken Hjärnstark. Otroligt bra att avsluta med Benny Ottosson, alla fick skratta lite, mer sådant som kanske summerar dagens alla talare.

Jag vill tacka alla som arrangerade detta event – Bra jobbat, såå nöjd och givetvis kommer jag nästa år!

2 kommentarer

Lämna ett svar till Pernilla Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.