Lammfärsbiffar Airfryer

Lammfärsbiffar i Airfryer

Att göra lammfärsbiffar i stekpanna i all ära, men har du testat att slänga in dem i airfryern? Det är både smidigare, snabbare och ger en riktigt god yta – utan att du behöver passa stekpannan! Jag körde mina på 190 grader i ca 11 minuter, och resultatet? Perfekt saftiga biffar med smak av Mellanöstern, Vincent tyckte till och med att de smakade kebab!

Dessa biffar får sin härliga smak från en kombination av spiskummin och kanel, en oväntad men magisk mix som verkligen lyfter lammfärsen. I originalreceptet har jag ett ägg, men eftersom jag undviker ägg pga allergi, hoppade jag över det – funkar utmärkt ändå!

Jag gjorde mitt favorit-tillbehör guldris. Det är helt enkelt blomkålsris som jag färgar med gurkmeja och blandar med grönsaker som paprika, salladslök, spenat – och vad som än känns gott för dagen. Väldigt enkelt och passar till det mesta! Till detta slängde jag ihop en krämig vitlöksås, och voilá – en komplett middag som till och med min kräsna tonåring gav tummen upp för.

Lammfärsbiffar
Till recept
Pernilla Lantz signatur

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.