Go Back
Skriv ut

Chiligryta i Crock-Pot Express

Maträtt Middag
Keyword Crock-Pot
Portioner 6

Ingredienser

  • 1 kg Högrev eller Innanlår
  • 2 st Gul lök
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 3 msk Oxfond
  • 1 st Stor Paprika
  • Salt, peppar
  • 1 msk Spiskummin
  • 2 msk Oregano
  • 2 msk Tamarisoja
  • 2 tsk Sambal Oelek
  • 1 msk Tomatpure
  • 800 gram Krossade Tomater
  • 2 paket Bacon ifall du vill
  • 1 msk Chilipulver
  • 2 st Lagerblad

Instruktioner

  1. Börja med att skiva och grovhacka lök och vitlök, lägg ner i pottan.

  2. Tillsätt alla kryddor och krossade tomater, rör runt så att allt blandas

  3. Skiva köttet i mindre bitar. Jag köpte innanlår, lövbiffar så jag skar de bara i strimlor.

  4. Rör runt så att alla kryddor blandas väl tillsammans med köttet.

  5. Avsluta med att lägga ner två lagerblad.

  6. Ställ in din Crock-Pot Express på Meat/stew och tiden 25 minuter.

  7. Har du en vanlig Crock-Pot så ställ in den på låg temperatur och minst 5 timmar.

  8. Till detta serverar du en stor klick majonnäs som jag gjorde, du ser på bilden. Du kan även riva lite blomkålsris, min son fick vanligt ris till middagen.