Skriv ut

Ajvar- och Fetaost Lax

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st Laxbitar
  • 1/2 dl Ajvar
  • 150 gram Fetaost
  • 1/2 dl Solrosfrön
  • 1/2 dl Pumpakärnor
  • Salt, peppar
  • 1 msk Olivolja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader

  2. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form

  3. Bred ut ajvar över laxen och därefter smular du över all fetaost.

  4. Toppa med solrosfrön och pumpakärnor.

  5. Krydda sedan med salt och peppar samt avsluta med att ringla över olivoljan.

  6. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

  7. Servera en stor grönsallad eller riven blomkålsris som du har stekt i smör.