Go Back
Skriv ut
Fredrikas Nöt och Fröbröd

Fredrikas Nöt- & Fröbröd

Maträtt Bröd
Portioner 1

Ingredienser

  • 100 g pekannötter
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g cashewnötter
  • 100 g krossade linfrön
  • 100 g skalade sesamfrön
  • 100 g solrosfrön
  • 150 g pumpakärnor
  • 50 g chiafrön
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kokosolja
  • 6 ägg
  • 2 msk sesamfrön

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Väg upp alla nötter (de ska vara hela) och häll i stor skål
  3. Tillsätt salt, olja och ägg och blanda allt noggrant
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform. Lite pilligt men det går om man viker fint i hörnen
  5. Häll fröblandningen i formen
  6. Ugnsgrädda brödet i 60 minuter
  7. Låt svalna under bakduk och skär sedan upp brödet.
  8. Frys sedan in skivorna med bakplåtspapper i mellan så blir de lätta att ta isär sedan.