Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Lax- och ostsås med zucchinipasta
Pernilla Lantz
Under en vardag måste det gå rätt fort att laga en bra och god middag. För några dagar sedan testade jag att göra en ”pastasås” gjord med lax och ostsås, som pasta använde jag strimlad zucchini. Blev klockrent och jättegott!
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Måltid
Lunch, Middag
Kök
Sverige
Portioner
4
Kalorier
1
kcal
Equipment
1 Potatisskalare eller grönsaksvarv
Ingredienser
2
stora zucchini eller 4 mindre
2
schalottenlök
2
vitlöksklyftor
1-2
tsk
sambal oelek
1/2
lime – saften
1-2
dl
grädde
100
gram
färskost
2
dl
spenat
salt, peppar
1,5
msk
Tamarisoja
4
portionsbitar lax
Instruktioner
Skala zucchinin med en potatisskalare till långa strimlor. Strimla runt om och sluta när du kommer till kärnan.
Finhacka både vitlök och schalottenlöken
Smörstek vitlöken och schalottenlöken tillsammans med sambal oelek i en kastrull.
Tillsätt spenaten och rör runt
Tillsätt sedan både grädde och färskost, rör runt tills osten smälter ner.
Salt, peppar – smaka av och tillsätt sojan.
Sänk värmen och låt stå och dra medan du steker laxen.
Stek laxen i en stekpanna med smör/kokosfett
När laxen är klar lägger du den i en form med kant. Häll sedan ostsåsen över laxen.
Nu steker du zucchini-pastan i stekpannan lite lätt, tills den blir lite mjuk och varm.
Klart att servera direkt.
Keyword
Fisk