Go Back
Skriv ut
Gryta på Nötbog

Gryta på Nötbog

Maträtt Middag
Keyword Crock-Pot
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 6 timmar
Portioner 6

Ingredienser

  • 700 gram Nötbog
  • 1 st rotselleri
  • 4 st stora morötter
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 2 st gul lök
  • 1 ask körsbärstomater
  • 3 msk 3 msk oxfond
  • 3 msk tamarisoja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 16 droppar worcestershiresås
  • 1 dl vatten
  • salt, peppar, timjan

Instruktioner

  1. Skala och dela rotsellerin i stavar och lägg ner i crock-poten.
  2. Skala och slanta grovt morötterna och lägg ner i crock-poten.
  3. Lägg ner skalade hela vitlöksklyftor, lägg ner i crock-poten
  4. Skala och dela den gula löken, lägg ner i crock-poten.
  5. Häll sedan ner alla kryddor, tar i rejält med salt och peppar.
  6. Lägg sedan köttbiten överst och strö över lite mer salt och peppar.

  7. Lägg sedan körsbärstomaterna bredvid och lägg på locket.

  8. Ställ in på Lågtemperatur och önskad antal timmar, jag hade 7 timmar.