Go Back
Skriv ut

Broccoli- och Rucolasoppa

Maträtt Middag
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 1 st Gul lök
  • 500 gram Broccoli
  • 70 gram Rucola
  • 5 dl Vatten
  • Salt, Peppar
  • 1 burk Créme fraiche
  • Några kvistar Basilika
  • 1 paket Bacon
  • Olivolja
  • Parmesanost

Instruktioner

  1. Börja med att grovhacka löken och broccolin.

  2. Smörstek de i en stekpanna några minuter, häll sedan ner rucolan så att den blir mjuk.

  3. Häll över till en kastrull och tillsätt vatten och låt koka en stund.

  4. Ta bort kastrullen från plattan och häll ner créme fraiche och mixa soppan slät med en stavmixer.

  5. Smaka av med salt och peppar.

  6. Servera tillsammans med lite olivolja som du ringlar ovanpå soppan och riv även ner lite parmesanost  och strössla lite bacon över.