Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Ugnsbakad torsk med grönkål och mozzarella
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Måltid
Middag
Portioner
4
Ingredienser
500
gram
Torsk
3
dl
Grönkål
1,5
dl
Grädde
2
st
Fänkål
1
msk
Olivolja
4
msk
Grön Pesto
300
gram
Mozzarella
Salt, peppar
Tillbehör: Ruccola
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg grönkålen i en kastrull och häll på grädde. Låt koka ihop under 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Strimla fänkålen och lägg i en ugnsform. Häll på olivolja, salt och peppar och blanda om.
Skär torsken i 4 bitar. Lägg torskbitarna på fänkålen och bred pesto över filéerna.
Skär mozzarellan i skivor och lägg överst. Häll på grönkålssåsen.
Gratinera i ca 20 minuter i ugnen.
Servera tillsammans med ruccola sallad.