Go Back
Skriv ut

Het lammgryta med blomkålsris

Maträtt Middag
Keyword Crock-Pot
Portioner 6

Ingredienser

  • 800 gram urbenad lammstek eller bog
  • 1 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 500 gram Stjälkselleri
  • 50 gram Smör
  • 2-3 msk Tomatpuré
  • 1 msk Vinäger
  • 1 msk Salt
  • 2 msk Curry
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • 3 dl Créme Fraiche
  • Färsk Persilja
  • 1 st Blomkålshuvud

Instruktioner

  1. Skär köttet i grytbitar. 

  2. Hacka löken och vitlöken fint samt skiva sellerin.

  3. Lägg ner allt i pottan och tillsätt kryddorna och rör runt.

  4. Ställ nu in tiden på 6 timmar på låg temperatur.

  5. När det är 30 minuter kvar tillsätter du créme fraiche och rör runt. På med locket och låt vara tills tiden gott ut.

  6. Under de sista 30 minuterna river du blomkålen och smörsteker de i en stekpanna. Tillsätt salt och peppar.

    Vincent åt ris till sin mat.