Go Back
Skriv ut

Oxfilé med jordärtskockspuré och kantarellsås

Maträtt Middag

Ingredienser

  • 600 gram oxfilé
  • 10 st jordärtskockor egenodlade hemma i Lindas trädgård
  • smör
  • salt peppar
  • 30 gram torkade kantareller
  • 5 dl grädde
  • 100 gram philadelphiaost
  • 2-3 msk kantarellfond

Instruktioner

  1. Börja med att skala och koka jordärtskockorna i lättsaltat vatten.
  2. Förberedd såsen genom att koka upp grädden lätt och tillsätt kantareller, philadelphiaost, fonden och smaka av med salt och peppar. Sänk värmen och låt stå och dra. Rör runt lite då och då.
  3. Klappa in salt och peppar på köttet, stek i smör tills du anser att de är lagom röda.
  4. När jordärtskockorna är klara mossar du ner de/mixar samman med en klick smör. Smaka av med salt, peppar.