Go Back
Skriv ut
Kycklinggratäng med spenat och tomat

Kycklinggratäng med spenat och tomat

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 600 gram kycklingfilé
  • 3 msk smör/kokosfett
  • salt peppar
  • 3 dl grädde
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk mild ajvar
  • 70 gram babyspenat - färsk
  • 150 gram cocktailtomater

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek kycklingen runt om i smör eller kokosfett, kryddad med salt och peppar.
  3. Rör ihop grädde, tomatpuré, sambal oelek och ajvar.
  4. Lägg spenat i en ugnssäker form som du även smörar.
  5. Lägg sedan kycklingfilé ovanpå spenaten.
  6. Dela tomaterna  och fördela de över kycklingen.
  7. Häll över gräddblandningen och gratinera i ugnen i ca 30 minuter
  8. Servera med blomkål eller broccoli.