Skriv ut

Ketobollar med kakao

Ingredienser

  • 100 gram Smör
  • 2 msk Kakao
  • 3-4 tsk Mandelmjöl
  • 1 dl Kokosflingor
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 3 tsk Starkt kaffe

Instruktioner

  1. Börja med att ta fram smöret så att det blir rumstempererat.

  2. Blanda sedan allt tillsammans i en mixer eller matberedare. Jag tog den lilla jag har till stavmixern.

  3. Ställ in en lite stund i kylskåpet så att själva smeten blir lite kall, så att det blir lite lättare och mindre kladdigt att rulla små bollar.

  4. Häll upp lite kokosflingor på ett fat så att du har att rulla i sedan.

  5. Med hjälp av en sked tar du upp lite smet och rullar till små bollar som du sedan rullar i kokosflingorna.

  6. Lägg sedan upp på ett fat och ställ in i kylskåpet till de blivit stela/hårda, sedan kan du lägga över de i en skål med lock.