Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Mjölkfri Tzatzikimajonnäs
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
5
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Måltid
Tillbehör
Portioner
5
dl
Ingredienser
1
st
Ägg
1
tsk
Dijonsenap
0,5
dl
Citronsaft
2,5
dl
mild olivolja (smakklass 2)
200
gram
Gurka
1
st
Vitlöksklyftare
Salt, peppar
Instruktioner
Ägg, dijonsenap och olivolja ska vara i samma temperatur.
Knäck ägget i en hög, snäv mixerburke
Tillsätt dijonsenap och citronsaft
Häll sist på den milda olivoljan och låt den stå still och vila en stund.
Mixa tillsammans till en majonnäs.
Häll upp i en skål.
Nu river du gurkan med ett rivjärn.
Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Lägg ner i majonnäs skålen och pressa ner vitlöken. Rör om och tillsätt lite peppar.
Förvara den i en lufttätt burk så håller den sig i kylskåp i en vecka.