Skriv ut

Mjölkfri Tzatzikimajonnäs

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 5 dl

Ingredienser

  • 1 st Ägg
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 0,5 dl Citronsaft
  • 2,5 dl mild olivolja (smakklass 2)
  • 200 gram Gurka
  • 1 st Vitlöksklyftare
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Ägg, dijonsenap och olivolja ska vara i samma temperatur.

  2. Knäck ägget i en hög, snäv mixerburke

  3. Tillsätt dijonsenap och citronsaft

  4. Häll sist på den milda olivoljan och låt den stå still och vila en stund.

  5. Mixa tillsammans till en majonnäs.

  6. Häll upp i en skål.

  7. Nu river du gurkan med ett rivjärn.

  8. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.

  9. Lägg ner i majonnäs skålen och pressa ner vitlöken. Rör om och tillsätt lite peppar.

  10. Förvara den i en lufttätt burk så håller den sig i kylskåp i en vecka.