Skriv ut

Kokta blåmusslor

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 nät blåmusslor
  • 6 st finhackad schalottenlök
  • tomat
  • 3 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1/2 liter torrt vitt vin
  • 1 dl hackad persilja
  • 50 gram smör
  • salt
  • 3 grovhackade tomater
  • 3 dl Grädde

Instruktioner

  1. Borsta och ta bort skägget på musslorna.
  2. Skölj väl i mycket vatten och låt rinna av.
  3. Smält smöret i en stor kastrull, tillsätt finhackad schalottenlök, vitlök och låt småputtra några minuter. Rör runt under tiden.
  4. Häll i vinet och tillsätt kryddorna, peppra, tomaterna och låt koka upp i ca 2 minuter, lägg sedan ner musslorna och koka kraftigt i ca 5 minuter under lock.
  5. Ta upp musslorna så fort de öppnar sig. Håll de varma i en uppvärmd skål.
  6. De som inte öppnar sig slänger du.
  7. Har du delat upp musslorna så kokar du omgång 2, dvs om du inte fick plats med alla i kastrullen.
  8. När du är klar häller du i grädden och låter koka upp, smaka av med salt.
  9. Lägg tillbaka musslorna i kastrullen och strö över med den hackade persiljan och rör runt.
  10. Fördela musslorna och spaden i soppskålar och servera genast.