Go Back
Skriv ut

Höstsoppa

Maträtt Middag
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 500 gram Nötfärs eller blandfärs
  • 250 gram Champinjoner
  • 1 st Röd eller gul paprika
  • 2 st Gullök
  • 2 msk Dragon
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 3 msk Paprikapulver
  • 2 msk Tomatpure
  • 5 dl Grädde
  • 2-3 dl Vatten
  • Salt, peppar och persilja
  • smör att steka med

Instruktioner

  1. Crème fraiche till servering eller turk yoghurt!

  2. Börja med att dela champinjonerna och stek de rikligt i smör tills de får en fin gyllene färg. Lägg över i en kastrull.

  3. Grovhacka löken och paprikan, lägg ner i kastrullen och rör runt.

  4. Stek sedan köttfärsen och lägg över i kastrullen. Vill man kan man även steka paprikan och löken tillsammans. Salt och peppar

  5. Rör runt och lägg ner alla kryddor och tomatpuren. Rör runt så att allt blandas väl.

  6. Därefter häller du ner grädden och önskad mängd vatten. Rör runt och låt koka upp.

  7. Smaka av med salt och peppar.

  8. Låt stå och dra sig i ca 20 minuter.

  9. Det sista du gör är att strössla med persiljan över allt och rör runt igen.

  10. Servera tillsammans med ruccola om så önskas eller ät som en soppa.